HEEMSKERK - De vrouwen van ADO '20 kennen tot dusverre een prima start in de hoofdklasse. Na de ruime zege op Bekkerveld op de eerste speeldag ontving men in de eerste thuiswedstrijd Beerse Boys. Dit duel verliep een stuk moeizamer, maar leverde uiteindelijk wederom drie punten op.

De tegenstander uit Middelbeers, tussen Tilburg en Eindhoven, zijn net als ADO '20 afgelopen seizoen gepromoveerd en probeerden hun huid duur te verkopen op De Vlotter. De thuisploeg van trainer Patrick Hulshof had verdedigend de zaakjes op orde en gaf niets weg, maar had moeite om voetballend een bre te slaan in de stugge defensie van Beerse Boys.

Door het tempo iets omhoog te gooien werd ADO '20 na de rust wel gevaarlijker en ontstonden er enkele mogelijkheden. Toch leek het duel op een doelpuntloze remise te eindigen, maar de slotfase bood alsnog vuurwerk. Eerst oest keepster Joëlle Antoine een vrije trap van de gasten uit de bovenhoek ranselen en vervolgens wist Rosa Kruijver in de 88e minuut op eien kracht alsnog voor de bevrijdende treffer te zorgen: 1-0.

Komende zondag gaat ADO '20 op bezoek bij FC Eindhoven VR2.