VELSEN-ZUID - Telstar heeft de knappe uitzege bij Vitesse geen goed vervolg kunnen geven. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen bleken de "Witte Leeuwen" niet opgewassen tegen FC Eindhoven: 0-3.

Aan de andere kant kan het seizoen voor FC Eindhoven to zover niet stuk. Hugo Deenen, halverwege de eerste helft in de korte hoek en een kopbal kort na rust, maakte de eerste twee goals, waarna Boris van Schuppen het duel in het slot gooide met zijn tweede goal van het seizoen. Met zes punten, vijf goals en twee keer de nul is de start van FC Eindhoven overtuigend. Thuisploeg Telstar kon daar aanvallend te weinig tegenover stellen.

Het enige smetje voor de Brabanders was het vroege uitvallen van Evan Rottier, die vorige week nog scoorde.