ASSEN - Koninklijke HFC is de competitie in de Tweede Divisie uitstekend gestart. Na een 3-0 zege op Excelsior Maassluis werd in Assen ook ACV verslagen. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus maakte het verschil na rust: 0-2.

ACV had een week eerder een verdienstelijk gelijkspel behaald bij AFC (1-1) en begon goed voor eigen publiek met direct een prima kans voor Arnoud van Bentum die over mikte. Langzamerhand nam Koninklijke HFC het initiatief over en was het Levi de Wilde die op de lat schot en Jacob Noordmans die een poging van de lijn gekeerd zag worden door Nande Wielink.

Na een uur spelen werd de ban gebroken door de gasten. Keeper Max Wolfs wist na een corner eerst og te keren, maar de bal viel pardoes voor de voeten van Jim Hulleman die doeltreffend uithaalde. Tien minuten voor tijd viel de beslissing na een misverstand tussen Wielink en Wolfs waarbij de keeper uit zijn doel kwam en de bal via het hoofd Wielink tergend langzaam het eigen doel inrolde: 0-2.