HEEMSTEDE - Koninklijke HFC is het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie uitstekend begonnen. Op het complex van RCH in Heemstede, waar de Haarlemmers dit seizoen de thuiswedstrijden zullen afwerken vanwege een verbouwing van het eigen complex, won men met 3-0 van Excelsior Maassluis.

De "thuisploeg" was in Heemstede oppermachtig tegen Excelsior Maassluis dat vorig seizoen op het nippertje het vege lijf wist te redden. HFC reeg de kansen aaneen na twintig minuten werd de scor egeopend na een fine pass van de teruggekeerde Jim Hulleman op Cas Dijkstra die doeltreffend uithaalde. Hulleman scoorde vervolgens nog voor de rust zelf beheerst de 2-0.

Ook na de rust had HFC wenig te duchten van de tegenstander en het duel viel halverwege de tweede helft defintitef in het slot toen keeper Van der Kelij een kans voor de Haarlemmers wist te keren, maar de bal ongelukkig via Niels Noordhoek in het eigen doel ziet belanden.