EMMEN - Zaterdagmiddag stapten de dames van DSS al vroeg de auto in om te vertrekken richting Emmen. Daar troffen zij E&O aan, welke gedegradeerd zijn uit de eredivisie. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden.

Vanaf het begin van de wedstrijd moesten de dames even wennen aan het spel van de Emmenaren. Zij hadden een offensieve dekking en waren erg fysiek. Daarom waren de eerst minuten wat slordig aan Heemskerkse zijde en keken zij al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Na ongeveer 5 minuten kreeg DSS wat meer grip op het spel van E&O en wist mooi het doel te vinden. In de dekking werd er gevochten voor elke bal en werden de dames uit Emmen op afstand gehouden (5-5, 9-6). Door een aantal slordigheden kwam E&O lekker in hun spel en wisten de voorsprong uit te breiden (14-8). De ruststand was in het voordeel van de Emmenaren: 17-10.

De 2e helft probeerde DSS in te lopen op E&O. Langzaam maar zeker wisten zij dichterbij te komen. De ruimtes werden gemakkelijker gevonden en in de dekking werd er nog meer energie geleverd. Daarentegen werd het spel nog fysieker. Aan beide kanten werd er nog harder verdedigd. Dit was niet altijd even juist, maar de scheidsrechters lieten dit aan beide kanten toe. Toch kon DSS nog een kleine inhaalslag maken (21-17). Helaas mocht dit niet baten. In de aanval werden de aanvallen niet voldoende afgerond, waardoor E&O de kans kreeg om dit wel te doen. Maar ook nu werd er in de dekking hard gewerkt en hadden zij moeite om door de Heemskerkse defensie heen te komen. In de laatste 5 minuten werden er nog een aantal mooie aanvallen gespeeld, waardoor het verschil in de eindstand kleiner is geworden. Uiteindelijk is de stand 29-24 geworden.

De meiden kunnen tevreden terugkijken op hoe zij zich hebben herpakt in de tweede helft. Volgende week wordt er weer thuis gespeeld voor de punten. Ditmaal tegen VZV dames 2 om 19.30.

Doelpunten: Hiske van der Weide (8), Yvett van Dijk (6), Natasja de Vries (4), Ilse Groot (2), Daphne Neeft (2) en Roos van Hensbergen (2).