HAARLEM - De vrouwen van DSS zijn het seizoen uitstekend begonnen. De eerste bekerwedstrijd in de poulefase, tegen de amateurs van Ajax, werd met ruim verschil gewonnen: 6-2.


Men was vooraf nog redelijk bevreesd voor de tegenstander die ondermeer enkele voormalige Ornaje Leeuwinnen in de gelederen heeft, maar de ploeg van trainer Duncan Muskiet liet zich onder een stralend zonnetje van de beste kant zien. Binnen een kwartier had men al een 3-0 voorsprong genomen door treffers van Jasmijn van der Heijde, Lune Miedema en Zoë van Wijngaarden. Toch werd het nog spannend door enkele ervaren speelsters aan Ajax-zijde.Allereerst was het Marlous Pieëte die kort voor rust voor de 3-1 zorgde.

Na een uur spelen vond Ajax zelfs de aansluiting middels Babiche Roof. DSS was echter snel weer bij de les en sloeg in de laatste twintig minuten hard toe met treffers van Lizz Kooij en Rachel van Netten (2).

In de andere poulewedstrijd won Ter Leede VR2 met 1-0 van Wartburgia VR2. Komende zaetrdag gaat DSS op bezoek bij Wartburgia.