HEEMSKERK - Zaterdagavond kwamen de reserves van Quintus op bezoek in Heemskerk. Beide teams waren gebrand om te winnen deze avond.

Dit was te merken in het hoge tempo in het eerste kwart van de wedstrijd. De stand ging daarom ook gelijk op (3-3). Na een vroege time-out van Quintus ging DSS nog extra gas geven. Dit resulteerde in een voorsprong voor DSS (9-6, 11-9). De Heemskerksen konden deze voorsprong even vasthouden, maar na een stand van 14-14 sloeg de stand om. Quintus kreeg meer grip op de dames uit Heemskerk en konden een voorsprong opbouwen. DSS had hier geen antwoord op en stond 14-19 achter in de rust.

De 2e helft moesten zij dus alles geven om de punten in Heemskerk te houden. De eerste 10 minuten van de 2e helft was dit mooi terug te zien in het spel. Er werd goed als team samengewerkt (net als in de eerste helft), waardoor zij terug konden komen in de wedstrijd (17-21). Maar dichterbij dan 3 punten verschil kon DSS niet komen. Wederom door slordige fouten, zowel aanvallend als verdedigend (20-23, 22-25, 24-27). Toch zaten er ook mooie acties tussen, o.a. van Juliëtte Jong. In de laatste paar minuten van de wedstrijd kreeg DSS nog een sprankel hoop, doordat Quintus slordiger werd. Maar helaas was er niet genoeg tijd om de stand recht te trekken en eindigde de wedstrijd in een stand van 31-36 in het voordeel van Quintus.

Volgende week hebben de dames een weekend geen handbal. Het weekend erna, op zaterdag 2 november om 19.30, speelt DSS wederom een thuiswedstrijd. Dit keer tegen promovendus Dalfsen.

Doelpunten: Juliëtte Jong (8), Yvett van Dijk (6), Natasja de Vries (5), Hiske van der Weide (4), Roos van Hensbergen (2), Emma van Kan (2), Roxanne Pot (2), Ilse Groot (1) en Robin van der Slikke (1).