BEVERWIJK - RKVV DEM heeft het zaterdag niet kunnen bolwerken tegen SV Urk. In een stevig duel met de nodige opstootjes sloegen de gasten na rust toe: 0-3.

Het was een terechte zege voor de Urkers al meende DEM zeker in de eerste helft recht te hebben op meer, daarbij wijzend naar scheidsrechter Paarhuis. De thuisploeg meende voor rust recht te hebben op een strafschop, maar de arbiter legde de bal net buiten de zestien voor een vrije trap. Ook het geel na rust voor keeper Kaptijn van Urk na een stevige overtreding op Jesse Verswijveren was discutabel en had wellicht rood van kleur kunnen zijn. Helemaal omdat Verswijveren nadien niet verder kon spelen.

De gasten hadden toen reeds een voorsprong genomen via spits Jarno van Essen die kort na rust scoorde. In de 73e minuut viel de beslissing toen Lucas Schraal het eindpunt was van een snelle counter van de Urkers en in de slotfase werd het nog erger voor DEM. Jeremy van Gelderen vergreep zich aan uitblinker Lucas Tol en kreeg rood waarna Van Essen de strafschop wist te benutten.