GROESBEEK - Koploper Koninklijke HFC heeft op bezoek bij De Treffers twee punten laten liggen. De Haarlemmers stonden in Groesbeek lang op voorsprong, maar kregen in de blessuretijd een strafschop tegen: 1-1.

Koninklijke HFC dat nog geen goal tegen had gekregen in de eerste vijf wedstrijden trof De Treffers dat met één punt uit de eerste vier wedstrijden slecht aan het seizoen is begonnen. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg, maar keeper Mitchel Michaelis wist de inzet van Waterink knap te keren. HFC nam vevolgens een voorsprong toen achterin Julius Kok de fout inging en Cas Dijkstra de bal op een presenteerblaadje kon geven aan Levi de Wilde: 0-1.

De Haarlemmers hadden het vervolgens na de rus lastig, maar opnieuw Michaelis hield de ploeg lang op de been bij kansen voor Den Dekker en invaller Altena. Vijf minuten voor tijd had een invaller aan Haarlemse kant. Mwende, het duel kunnen beslissen, maar een hand van keeper Kornelis en de paal voorkwam dit. Koninklijke HFC kreeg hiervoor in blessuretijd de rekening voor gepresenteerd. Na een overtreding op Den Dekker ging de bal op de stip en tekende Tim Waterink voor de 1-1.