HEEMSKERK - In de hoofdklasse voor vrouwen blijft promovendus ADO '20 goed meedoen. De ploeg verloor vorige week voor het eerst in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, maar wist op De Vlotter tegen oude bekende AFC de draad weer op te pakken: 2-0.


ADO '20 en AFC komen gezamenlijk uit de eerste klasse en kennen elkaar door en door. Voor trainer Patrick Hulshof was het even puzzelen omdat hij met Rosa Kruijver en Judine Castricum twee sterkmakers miste, maar de elf die hij ditmaal opstelde toonden zich vanaf het eerste fluitsignaal gretig. Zo zeer dat basisdebutante Sophie Walsmit na een klein kwartier zelfs de score kon openen na een corner van Eva Dijkkamp. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft zorgde AFC voor meer druk, maar de Heemskerkse ploeg had de organisatie goed staan en streed voor iedere meter. Nadat Walsmit eerst nog de lat had geraakt was de opluchting groot toen Dijkkamp weer een goede corner afleverde die ditmaal werd afgerond door Loran Mul. Het betekende de derde zege in vier wedstrijden voor ADO '20 die zodoende volop meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Komende zondag gaat ADO '20 VR1 op bezoek bij VV Bavel.