HEERLEN - De vrouwen van ADO '20 zijn uitstekend begonnen aan de competitie in de hoofdklasse. Men begon daarin gelijk maar met de verste uitwedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Bekkerveld in Heerlen werd echter wel een klinkende zege behaald: 0-5.

De Heemskerkse formatie deed na een langebusreis naar het verre zuiden in ieder geval snel zaken. Al in de tweede minuut kon Loran Mul de score openen en nog geen tien minuten later werd die score verdubbeld door Michelle van der Heijden. De 0-2 bleek tevens de ruststand.

Ook na de rust begon de ploeg van trainer Patrick Hulshof kordaat toen Rosa Kruijver het duel feitelijk in het slot gooide met de 0-3. Kruijver mocht even later opnieuw scoren en uiteindelijk wist Nina Roskam de eindstand op 0-5 te bepalen.

Komende zondag om 11.30 speelt ADO '20 VR1 de eerste thuiswedstrijd als Beerse Boys op bezoek komt.