HEEMSKERK - ADO '20 heeft zich op spectaculaire wijze geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB-Beker. De ploeg van trainer/coach Roy van der Mije won op het eigen Sportpark De Vlotter na verlenging met 4-3 van VVOG uit Harderwijk.

Milan Zonneveld kroonde zich na afloop tot uitblinker door drie goals en een assist voor zijn rekening te nemen. Zijn eerste treffer maakte hij al na acht minuten door een voorzet van Maurizio Brenna binnen te tikken. Kort voor rust zorgde Job Hoogendoorn namens de gasten voor de gelijkmaker.

ADO '20 begon sterk aan de tweede helft en het doelpunt van Sead Mazreku, na een slim hakballetje van Zonneveld was fraai. Het venijn bleek echter in de straat te zitten onder tropische omstandigheden op De Vlotter. Mats de Zwart zorgde vijf minuten voo tijd voor de gelijkmaker en in de blessuretijd moest keeper Nick Plomper zelfs voor de derde keer vissen door een kopbal van Jeremy de Graaf. Een verlies leek aanstaande voor de Heemskerkers, maar acht minuten in de blessuretijd was daar toch weer Milan Zonneveld die door een sterke actie en doelpunt een verlenging afdwong.

In die verlenging zag Snijders van VVOG twee gele kaarten en met elf tegen tien wist ADO ;20 de zege te grijpen. na goed voorbereidend werk van invaller Werkzam was opnieuw Zonneveld het goudhaantje: 4-3.