HAARLEM - De nieuwe desembakkerij van Ellen van Duijn opent vanaf september haar deuren in het Garenkokenskwartier in Haarlem. De bakkerij van Van Duijn - bij velen ook bekend van haar populaire foodblog MadebyEllen - verhuist vanwege ruimtegebrek in haar microbakkerij naar deze nieuwe locatie. Met een succesvolle crowdfundingcampagne via CrowdAboutNow heeft ze binnen vijf weken 80.000 euro opgehaald om de benodigde apparatuur aan te schaffen.
Micro buurtbakker
Tijdens de eerste lockdown is Van Duijn begonnen met het bakken van desembroden. Later is dit uitgebreid met diverse producten zoals kaneelbroodjes, pizzettes en madeleines. Dit alles bakt ze in haar eigen garage, die zij heeft omgebouwd tot microbakkerij. Met het gebruik van traditionele baktechnieken en lokale en zo veel mogelijk biologische ingrediënten wil zij de smaak en kwaliteit van de producten waarborgen.
Al 13 jaar inspireert Ellen maandelijks meer dan 200.000 mensen met haar food- en lifestyleblog en bracht zij haar eerste eigen kookboek uit. Vanwege het succes van haar bakkerij richt ze zich nu op het openen van haar eigen desembakkerij met een bijbehorende winkel. Van Duijn zegt enthousiast: 'Ik doe niets liever dan mensen blij maken met goed eten en drinken. Het begon als een manier om te ontspannen, maar nu is de vraag te groot. Het is echt te gek dat onbekenden zo'n stuk omrijden om mijn broden te proeven. Maar binnenkort hoeft dat niet meer!'
Opschalen
Met de verhuizing van de bakkerij vanuit het buitengebied naar de rand van het centrum van Haarlem, kan de productie van desembroden worden opgeschaald. Om de nieuwe apparatuur aan te schaffen heeft Van Duijn ervoor gekozen om een crowdfundingcampagne op te zetten via het platform CrowdAboutNow. Binnen vijf weken haalde Van Duijn met de crowdfunding 80.000 euro op met 57 enthousiaste investeerders die nu al vaste klant zijn en geloven in het succes van de nieuwe bakkerij. Van Duijn zegt: "We kregen zoveel leuke reacties van klanten die geīnvesteerd hebben en zijn super dankbaar. Met dit bedrag kunnen we echt een fijn plekje maken waar de buurt naast verse lekkernijen ook goede koffie kan komen drinken. Via de crowdfunding profiteer jijzelf én help je een lokale ambacht."