BEVERWIJK - Met muziek en woord van WaZmanK, Blokhuis en Aafjes kunnen bezoekers de tentoonstelling 'Wijk aan Zee, een beeld van een dorp' op heel bijzondere wijze beleven.


Museum Kennemerland kondigt met trots het optreden aan van het Wijk aan Zees gemengd mannenkoor WaZmanK en de dichters Alie Blokhuis en Maxim Aafjes.
Het optreden is op 5 februari 2023, om 15.00 en om 16.30 en is onderdeel van 'Gluren bij de Buren'. Voor het volledige programma zie www.glurenbijdeburen.nl

WaZmanK, het Gemengd Mannenkoor Wijk aan Zee, koor voor alle soorten mannen, is in 2013 opgericht als een soort grap.
Het dorpskoor 'Vrij uit zingen' bestond geheel uit vrouwen en er moest tegenwicht komen. 'Iedereen kan zingen' is het motto van het koor,
dat in 10 jaar een eigenzinnig en onderscheidend repertoire heeft opgebouwd. Ze zingen deze middag liedjes van en over het dorp Wijk aan Zee.
Het koor heeft een licht anarchistische structuur met de toetsenist Rob van der Klooster als begeleider.

Doe wat je hart je ingeeft en wat jezelf en anderen inspireert. Dat is het motto van Alie Blokhuis, die in de loop van haar leven o.a. voorzitter was van De Moriaan en de Stichting Actief Wijk aan Zee (SaWaZ).
Ze schrijft poëzie en draagt dat graag voor. Ze is ook al jaren medepresentator van de poëzieavond 'Dichter aan Zee' en organiseert samen met dorpsgenoten ieder jaar het Juttersfestival.
Alie Blokhuis is geboren in Spakenburg in 1951. Ze woont sinds 1987 in Wijk aan Zee.

Maxim Aafjes noemt zichzelf woordknutselaar. In 2011 is hij stadsdichter van Beverwijk geweest. Met andere dichters en oud-stadsdichters van Beverwijk maakt hij nu deel uit van het zeer actieve dichtersgilde 'Schippers zonder water'.
Maxim is een echte performer. Het is inmiddels traditie dat hij op 31 december als laatste dichter optreedt tijdens het eindejaartoernooi van het Paard van Ree, de Wijk aan Zeese schaakclub - met een knutselwerkje over schaken natuurlijk.

Aansluitend aan het optreden kan de tentoonstelling Wijk aan Zee, een beeld van een dorp bezocht worden.
De toegang is gratis maar heeft u een museumkaart, dan stellen we die zeer op prijs, en een donatie is natuurlijk ook heel welkom.
En vol is helaas vol.